20 faktov o Apple, ktoré ste (možno) nevedeli

14. septembra 2020, J&J, Epizódy Unique Info

Spoločnosť Apple patrí medzi najväčšie na svete. Celej firme sa už dlhé roky darí – je určite jednou z najúspešnejších a dovolíme si tvrdiť, že aj najlepšie zarábajúcich na svete. Nečudo, že sa už niekoľkokrát stala najhodnotnejšou značkou a pokorila rekordy v trhovej hodnote. Je to skrátka fenomén tejto doby a my ti dnes prinášame 20 faktov o Apple, ktoré si zrejme nevedel ako napríklad

Apple zrejme neplatí daň z európskych ziskov nikde. Spoločnosť Apple má „odparkovaných“ cez 200 miliárd dolárov v daňových rajoch. Tieto peniaze nie sú zdanené nikde, ani v Európe ani v Spojených štátoch a to všetko  vďaka receptu, ktorý má prezývku Double Irish Dip. Za túto daňovú schému bude Apple musieť pravdepodobne zaplatiť pokutu 13 miliárd euro.

Avšak už vieme, ako to celé dopadlo.

Celý problém sa dostal až na Všeobecný súd EÚ, ktorý naopak rozhodol v prospech Írska a Applu. Podľa jeho rozhodnutia Európska komisia a komisárka Margrethe VESTAGER nijako nepreukázala, že by Apple poberal nejaké daňové výhody, ktoré by nemohla za rovnakých podmienok získať aj iná spoločnosť. Tvrdí, že bolo vybraté správne množstvo daní podľa stanovených zákonov Írska a všetko je teda v poriadku.

Ďalšie fakty v našom videu:

Vedeli ste, že

Občas sa stáva, že sa okolo výskumných centier vytvoria rôzne konšpiračné teórie. Ale jednoznačným kráľom medzi a obľúbenou tému konšpiračných teoretikov je HAARP. Čo to ten HAARP vlastne je ?