Takmer o desať rokov neskôr sa berlínske letisko Brandenburg konečne otvára (počas pandémie)

31. októbra 2020, J&J, Unique Info

Rozsiahly areál s rozlohou 1 477 hektárov v regióne Schönefeld na juhovýchod od Berlína má byť najmodernejším dopravným uzlom, ktorý nemeckému hlavnému mestu vždy chýbal a otvorí spojenie s ďalšími diaľkovými destináciami. Boli by sme radi, ak by ste sa prihlásili na odber nášho kanála, podporili nás tým a aby ste mali k dispozícii vždy najnovšie videa z nášho kanála ODOBERAJ

 

Oficiálna výstavba sa začala v roku 2006, a predpokladané náklady na výstavbu nového letiska boli vo výške 2,83 miliárd eur. Jednoznačne by šlo o letisko, ktoré by nieslo označenie „najmodernejšie“ v Európe. Množstvo technických problémov oddialilo pokrok a nafúklo cenu letiska. Pôvodná projekcia nákladov sa stala hrubým podhodnotením, pretože výdavky pokorili hranicu 10 miliárd eur.

Na prvý pohľad vyzerá úplne v poriadku, avšak ani po 14 rokoch od začiatku výstavby neprešiel letiskom jediný pasažier. Oficiálne otvorenie letiska je naplánované dnes a to 31.10.2020 po 14 rokoch výstavby. Podarí sa to už dnes konečne? Viac o tomto záhadnom letisku, ako aj o tom prečo trvala výstavba tak dlho, sa dozvieš v našom videu.

 

Vysokorýchlostné vlaky sú dôležitou súčasťou dopravnej infraštruktúry vo viacerých štátoch Európy. Bude spojené nové berlínske letisko s vysokorýchlostnou vlakovou traťou? Aký vlak sa vlastne považuje za rýchlovlak? V koľkých krajinách sveta ich môžeme nájsť? Kde sa nachádza najdlhšia sieť vysokorýchlostných železníc? To všetko a omnoho viac sa dozviete vo videu: