Založ si blog

Čo sme sa dozvedeli na Apple virtual event 2020

Apple predstavil nové hodinky a tablety. iPhony budú mať premiéru až  o mesiac.

Apple ale informoval aspoň o dostupnosti nového iOS 14. Rovnako tak potvrdil aj vypustenie systémov iPadOS 14, watchOS 7 a tvOS 14.

 

Bola predstavená nová generáciu hodiniek Watch 6. Vedľa nich budú v predaji hodinky Watch SE. Po dizajnovej stránke ako to býva v posledných rokoch u apple sa toho veľa nezmenilo avšak boli pridané vylepšenia a nové zdravotné funkcie.

 

Prvou z nich je monitorovanie hladiny kyslíka v krvi. Bola predstavená nová aplikácia Fitness, ktorá nahradí klasickú aplikáciu Aktivity, prináša napríklad podporu navigácie pre cyklistov. Ďalšou funkciou je sledovanie spánku, ktoré na hodinkách Series 6 bude ešte lepšie vďaka špeciálnym senzorom. Vylepšením prešiel aj Always-On displej.

 

Apple Watch Series 6 si zachovávajú dizajn svojho predchodcu, no poháňa ich nový procesor S6, ktorý disponuje až o 20 % vyšším výkonom než predošlá generácia, pričom si zachováva 18 hodinovú výdrž. Batéria podporuje tiež rýchle nabíjanie, s ktorým sa doplna nabije za 1,5 hodiny.

 

Štartovacia cenovka bude 418,15 €.

 

Apple prináša aj úplne nové Apple Watch SE, ktoré sú nástupcom 3-ročných hodiniek Apple Watch Series 3. Nový model si zachováva väčšinu vlastností hodiniek Series 3, no dizajnom sa podobá na Series 4. Zachovali si všetky obľúbené funkcie, ako monitorovanie okolitého hluku, funkcia vysielačky, detekciu pádu, zdravotné aplikácie, avšak už bez snímačov pre EKG.

Ich štartovacia cenovka je 291,45 €.

 

 

Ďalšou novinkou je aj úplne nový iPad Air 4. generácie, ktorý prináša najväčšie zmeny dizajnu v histórii.

 

Prichádza s 10,9-palcovým Liquid Retina displejom s rozlíšením 2360 x 1640 pixelov. Snímač odtlačkov prstov Touch ID, po prvýkrát umiestnil na tlačidlo napájania v hornej časti. Procesorom poháňajúci nový iPad Air je šesťjadrový Apple A14 Bionic, ktorý je vyrábaný pomocou 5nm procesu a má až 11,8 miliárd tranzistorov. Apple v tomto prípade sľubuje až 40 % zvýšenie hrubého výkonu a 30 % zvýšenie grafického výkonu oproti predošlej generáciu iPadu Air.

Apple tiež s oficiálne prechádza na konektor USB-C aj v tejto sérii, pričom nový iPad Air podporuje aj rýchle 20 W nabíjanie. Dostupný bude v piatich farbách s cenou začínajúcou na 632 €.

 

Od spoločnosti, ktorá takmer skrachovala a zachránil ju Bill Gates, až po dnešok, keď o nej môžeme hovoriť, ako o najhodnotnejšej firme sveta. Poznáte niektorý z týchto 20 faktov o spoločnosti Apple?

Tag:

Timošenko poráža Mannerheima – Druhá svetová vojna mesiac po mesiaci EP07 Február 1940

02.04.2022

S mesačným oneskorením, kvôli aktuálnej vojne na Ukrajine, Vám prinášame pokračovanie našej série o druhej svetovej vojne. Druhá svetová vojna mesiac po mesiaci pokračuje udalosťami z februára 1940 v dnešnom videu. (pre prehratie videa, kliknite na obárzok)

Prečo Putin prehra(l) vojnu

21.03.2022

Invázia, útok, ktorý sa podľa Ruska nemal nikdy uskutočniť, sa predsa odohrala. Putinova armáda je oveľa silnejšia ako ukrajinská, aspoň čo sa týka jej veľkosti. A Putin ak naozaj bude chcieť, pravdepodobne bude schopný obsadiť metropoly Ukrajiny a zosadiť ukrajinskú vládu. Ale v tomto bode, po invázii môžeme povedať, že Ukrajinci definitívne skončili s Putinom. [...]

Prečo Putin napadol Ukrajinu?

06.03.2022

Na pochopenie prečo ku konfliktu došlo musíme pochopiť Rusko a to, ako bolo v priebehu histórie redukované zo Slovanskej ríše, ktorá dominovala celému regiónu, cez Sovietsky zväz, ktorý bol v deväťdesiatych rokoch porazený až k dnešnému stavu. Predovšetkým je ale nevyhnutné pochopiť, ako si túto históriu vysvetľuje Vladimír Putin. (pre prehratie videa, kliknite na [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

J&J

Odpovede na otázky, ktoré ste si nikdy nekládli. Väčšinou na témy z histórie, geografie, ekonomicky a vedy všeobecne. Svet je unikátne miesto plné unikátnych informácii. A ďalšie veci, ktoré nás zaujímajú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 640636x
Priemerná čítanosť článkov: 4055x

Autor blogu